Zakelijk jubileum geschenk? 5 leuke ideeën

Jubileum geschenk

Hoera! Het bedrijf bestaat 1, 10 of misschien al 100 jaar. Een mijlpaal, die absoluut gevierd moet worden. Een jubileum is hét moment om terug te blikken, en vooral ook vooruit te kijken. Misschien doet u dit middels een spetterend jubileumfeest of andere bijeenkomst, maar u zou deze gelegenheid zeker ook moeten aangrijpen om jubileumgeschenken uit te delen. Zo speelt u het bedrijf bij bestaande zakelijke relaties in de kijker, en vergroot u de naamsbekendheid bij de rest van het publiek. Lees deze 5 leuke ideeën voor geslaagde geschenken.

Geschenk idee #1: een pen

Een regelrechte klassieker is de pen. Niet voor niets is dit bruikbare voorwerp een populair geschenk onder bedrijven. De ontvangers gebruiken hem namelijk vaak, en zullen dus ook regelmatig (onbewust) aan de gever herinnerd worden – vooral wanneer de pen bedrukt is met een bedrijfsnaam of logo. In de categorie balpen is er ook volop keuze: van eenvoudige plastic types tot luxere metalen exemplaren. Daarnaast kunt u kiezen voor een ander en moderner soort pen, om touchscreens mee te bedienen: de styluspen.

Geschenk idee #2: een USB-stick

In dezelfde categorie ‘gadgets’ komen we van de styluspen uit bij de USB-stick. Zo’n apparaatje voor dataopslag is ook een geliefd en zeer handig relatiegeschenk. Kiest u voor een geheugenstick als jubileumcadeau, zorg dan wel dat deze voldoende opslagruimte heeft (een nutteloos voorwerp zal ongebruikt achter- en onderin een laatje terechtkomen) en dat hij opvalt dankzij een origineel – en wellicht grappig – ontwerp.

Geschenk idee #3: een tas

Opgevouwen dragen velen van ons er eentje bij zich in een handtas of rugzak, om het gebruik van plastic zakken te beperken: een linnen of katoenen tasje. Ze komen vaak van pas bij het boodschappen doen. Hoe bruikbaarder een geschenk is, hoe vaker deze zal worden gebruikt – en er gratis reclame voor u zal worden gemaakt als u zo’n katoenen tas bedrukken laat!

Jubileum geschenk

Geschenk idee #4: een sleutelhanger

Wat we bijna allemaal wel gebruiken, omdat sleutels er makkelijker door te vinden worden, zijn sleutelhangers. Soms gekocht, vaak gekregen. Als uw bedrijf een leuke, originele hanger zou ontwerpen, hangt het logo van uw bedrijf binnen de kortste keren aan heel wat sleutelbossen.

Geschenk idee #5: een beker

Het laatste, maar niet het minste idee voor een zakelijk jubileumgeschenk, is een drinkbeker of mok. Deze zijn gemakkelijk te personaliseren en zullen jarenlang meegaan. Een beker met een leuk design wordt misschien wel iemands lievelingsbeker, en zal elke dag worden gebruikt! 

Welk geschenk de beste optie is, is voor elke organisatie anders. Zorg er in elk geval voor dat het voorwerp goed past bij zowel het bedrijf als de doelgroep.