Notitieboek kopen: de 4 zaken waar je écht op moet letten

Wil je een notitieboek kopen, dan zijn er verschillende zaken waar je goed op moet letten als je verzekerd wilt zijn van het kiezen van een geschikte optie. Ga direct door met het lezen van de tekst hieronder als je te weten wilt kopen wat de 4 zaken zijn waar je écht op moet letten als je een notitieboek wilt gaan kopen.

Een notitieboek kopen

Het kopen van een notitieboek is een leuke klus aangezien je zelf een geschikte keuze kunt maken die je persoonlijk aanstaat. Hierbij moet je nagaan of het gaat om een notitieboek voor persoonlijk of voor zakelijk gebruik, aangezien er verschillende soorten notitieboekjes zijn waar je uit kunt kiezen en waarbij elke soort notitieboek voorzien is van variërende kenmerken, eigenschappen en prijskaartjes.

  1. Let op het doel

Ga je een notitieboek kopen, dan moet je bij de aanschaf vooral op het doel letten zodat je kunt bepalen welk soort notitieboekje je precies nodig hebt. Er zijn namelijk verschillende soorten notitieboekjes, waaronder notitieblokken speciaal voor het noteren van aantekeningen, voor het opstellen en bijhouden van to-do-lijsten, voor afspraken, voor gedachten en emoties, voor verjaardagen en dergelijke. 

  1. Let op het formaat

Je gaat ook op het formaat moeten letten wil je een notitieboek kopen. De meest gekochte formaten als het om notitieboekjes gaat zijn A5, A6 en B6. Een A5 notitieboek is geschikt voor het maken van aantekeningen, een A6 notitieboek is vooral geschikt voor korte aantekeningen onderweg terwijl een B6 notitieboek voldoende ruimte biedt voor zowel het maken van aantekeningen als het opschrijven van langere teksten.

  1. Let op de uitstraling

Ook de uitstraling is van groot belang mocht je een notitieboek kopen binnenkort. Een notitieboek behoort namelijk bij je eigen persoonlijkheid te passen, waardoor je zelf een notitieboek kunt kiezen die perfect bij je past. de meeste buitenkanten van notitieboekjes zijn van papier gemaakt, maar je vindt ook leren notitieboeken, linnen notitieboeken, notitieboeken van vilt of van suède.

  1. Let op de inhoud

Wil je een notitieboek kopen, dan is ook de inhoud zeer belangrijk. Je kunt namelijk kiezen uit dotted papier, maar ook uit geruit papier, gelinieerd papier of blanco papier waarbij je zelf vanaf een lege pagina moet starten. Je hebt overigens ook de keuze uit glad papier, katoen papier, handgeschept papier en nog veel meer.

Vergelijk eerst opties

Wil je aan de slag gaan met journaling en een notitieboek kopen, dan is het verstandig om meerdere soorten notitieboekjes te vergelijken. Op deze manier kan je een wel geïnformeerde keuze maken tussen de beste opties. Middels een vergelijking kan je kiezen voor de kwalitatief beste deal tegen de laagste prijs waardoor je enorm op de aanschaf van een notitieboekje bespaart. Vind je het overigens moeilijk om een geschikte keuze te maken, dan is het slim om eerst om professioneel advies te vragen aan een expert zoals 24Papershop, zodat je geadviseerd wordt over welk notitieboek het beste is voor je situatie, je wensen en je budget.