Muziek in winkel

Happy family buying large music speaker in tech store.

Muziek in je winkel voor de juiste sfeer

Als je een eigen winkel hebt, dan wil je natuurlijk dat je klanten jouw winkel op de juiste manier beleven. Als je een winkel runt waar skateboards en skate-gerelateerde kleding wordt verkocht, dan kun je prima hip-hop en heavy-metal uit je speakers laten knallen. Run je een chique heren- of damesboetiek? Dan ligt de keuze voor zachte jazz of klassieke muziek wat meer voor de hand. In dit blog lees je alles over het belang van de juiste muziek in je winkel.

Rechtenvrije muziek in je winkel

De juiste achtergrondmuziek in je winkel zorgt voor de juiste ervaring van je klanten. Het kiezen van het juiste genre helpt bij het aantrekken van jouw beoogde doelgroep. Let er hierbij goed op welke muziek je precies afspeelt, niet alle muziek is immers rechtenvrij. Zodra je muziek gaat afspelen die niet rechtenvrij is, dien je kosten te betalen bij Buma en Sena. Dat betekent dat je de artiesten achter elk nummer dat je draait in het openbaar, geld moet betalen. Via Buma en Sena ligt deze prijs rond de 1000 euro per jaar. Ga daarom voor rechtenvrije muziek.

Muziek houdt klanten binnen

Omdat muziek op een bijzondere manier onze zintuigen prikkelt, verbetert het de klantenervaring. Dat betekent niet alleen dat je klanten sneller binnenhaalt, maar ze ook langer binnenhoudt. Hierdoor krijgen ze meer van je winkel mee en kopen ze vaak meer. De juiste muziek zorgt dus simpelweg voor hogere verkoopcijfers. Dat wil je toch?

Relaxed in de winkel

Zodra de muziek helemaal bij je doelgroep past, zorg je meteen voor een aangename sfeer in je winkel. Zowel voor jezelf als voor je klanten. Het zorgt ervoor dat klanten zich niet gehaast voelen in je winkel en dus meer van je producten zullen zien. Is er een lange rij bij de kassa of een balie? Met de juiste muziek ervaren je klanten dit als minder vervelend.

Muziek & privacy

Heb je het als klant wel eens meegemaakt in een winkel? Dat je iets niet hardop over een product durfde te zeggen omdat het te stil was in de winkel? Je bent zeker niet de enige! Wat muziek zorgt ervoor dat klanten makkelijker durven te praten en eerder de juiste aankoop doen. Dat zorgt voor meer verkopen en minder retourproducten.

Meer informatie over muziek in je winkel?

Het afspelen van de juiste rechtenvrije muziek is dus goed voor je verkoopcijfers en je klanten! Het heeft zoveel voordelen dat het zonde is om dit niet te doen. Wil je graag meer weten over muziek in de winkel? Vul gerust ons contactformulier in en we helpen je snel verder.