De apparatuur voor een grote onderneming veilig opbergen in een 19 inch patchkast

Het is de nachtmerrie van iedere ondernemer. Je komt op de zaak na het weekend en je ontdekt dat er tijdens jouw afwezigheid is ingebroken op de zaak. De inbrekers wisten precies waar ze moesten zijn. De computerapparatuur van je werknemers en van jouzelf is ontvreemd en de kast waarin ze stonden opgeborgen is met een simpele schroevendraaier opengebroken. Wanneer je een 19 inch patchkast had aangeschaft, dan was dit niet gebeurt. Het is daarom verstandig om je waardevolle spullen efficiënt op te ruimen. 

Alle laptops en chromebooks verzamelen 

Heeft jouw personeel een laptop of een chromebook van de zaak, dan is het niet praktisch wanneer deze apparatuur zomaar mee naar huis wordt genomen. Tenzij er een noodzaak is voor thuiswerken is het voor iedereen veiliger wanneer deze apparatuur in de zaak wordt bewaard. Op die manier kan jij ervoor zorgen dat de apparatuur beveiligd wordt opgeslagen. Daarnaast zal je er zelf voor zorgen dat deze apparaten worden opgeladen in de nacht waardoor ze in de ochtend gelijk weer mobiel klaar voor gebruik zijn. Een 19 inch patchkast is de oplossing wanneer je een hoop apparatuur wil gaan opladen in één nacht. Op het moment dat er voor een behoorlijk aantal personeelsleden computerapparatuur moet worden opgeslagen is één laadpunt de meest veilige oplossing. Een 19 inch patchkast biedt voldoende opbergruimte voor alle essentiële computerapparatuur in jouw bedrijf waardoor er geen losse planken of kantoorkasten nodig zijn. 

Alles achter slot en grendel 

Een groot voordeel van een 19 inch patchkast is toch wel dat er meerdere sloten op zitten. Zo is jouw apparatuur veilig opgeborgen zonder dat jij het risico loopt dat onbevoegden er gemakkelijk bij kunnen komen. Een slot heeft meerdere sleutels zodat jij aan een beperkt aantal leidinggevenden een sleutel kan geven waarmee ze toegang hebben. Dit zorgt ervoor dat niet iedere werknemer zomaar bij de apparatuur kan komen. Een goed beveiligde patchkast zorgt ervoor dat er geen apparatuur of data kan worden gestolen. 

Kies de juiste deur voor een 19 inch patchkast 

Ga je een 19 inch patchkast kopen dan is het zaak dat je de juiste deur koopt om de kast mee af te sluiten. Patchkasten hebben aan de zijkanten, achterkant en onderkant ventilatiegaten zitten. Dit is zo ingesteld omdat apparatuur die je in een dergelijke kast plaatst stofvrij moet worden opgeslagen maar wel de warmte kwijt moet kunnen. Gaat het om apparatuur in de kast die niet actief is, zoals laptops en chromebooks die worden opgeladen, dan zal er op dat moment een normale hoeveelheid warmte worden afgegeven. In dat geval is een glazen deur aan de voorkant de beste oplossing. Je kan dan de apparatuur zien en eventueel kan je een status van een bepaald apparaat gemakkelijk aflezen. Gaat het om actieve apparatuur van bijvoorbeeld een server of een harde schijf die extra warmte afgeeft dan doe je er verstandig aan om een geperforeerde deur te laten plaatsen in de patchkast. Op die manier kan de apparatuur niet oververhit raken. 

De beste patchkasten en serverkasten vindt je bij Patchkastwinkel.nl!