Eigen uitzendbureau starten

Eigen uitzendbureau starten
Je hebt de beslissing genomen: ik wil een eigen uitzendbureau. Gefeliciteerd, want ondernemen is het mooiste wat er is! Maar misschien weet je nog niet helemaal hoe je dit het beste aan kunt pakken. Dat is geen reden tot paniek, want in dit blogartikel geven we je enkele pro-tips om je hierbij te helpen. Lees snel verder.

Tip 1: alle focus op het ondernemen zelf

Een uitzendbureau beginnen is zeer lucratief. Zeker wanneer je de concurrentie de baas kunt. Het succes is dus grotendeels afhankelijk van jouw vaardigheden als ondernemer. Je zult dus inventief en slim moeten zijn. En daar gaat tijd in zitten. Door bepaalde tijdrovende verplichtingen, zoals de salarisadministratie te laten uitvoeren door een payrollbedrijf, houd je meer tijd over voor belangrijker zaken. Zo kun je alle focus op het ondernemen zelf leggen en de concurrentie aftroeven.

Tip 2: kies een duidelijke strategie

Een veelvoorkomende fout die veel startende ondernemers maken is: niet durven kiezen. Bedrijven willen graag een specialist en zijn bereid daarvoor te betalen. Door je te specialiseren maak je sneller naam én je laat direct zien dat je een specialist bent op dat gebied en dat wekt vertrouwen. Door je op een bepaalde branche te richten, onderscheid je je van de concurrentie en is het voor bedrijven uit die branche niet meer dan logisch dat ze bij jouw uitzendbureau aankloppen voor personeel.

Tip 3: zorg voor de goede SBI-code

Voordat je een eigen uitzendbureau mag beginnen, heb je enkele bijzondere vergunningen nodig. Hiervoor heb je een KvK-inschrijving nodig met de SBI-code voor uitzendondernemers. Zonder deze code is het starten van een eigen uitzendbureau niet mogelijk. De medewerkers van de Kamer van Koophandel kunnen je hierbij helpen. Dan komt het zeker goed! Met de bovenstaande tips maak je meteen een kick-start met je uitzendbureau. Wil je er nog meer? Je vindt ze hier!