Verkoop auto: Hoe doe ik dit het makkelijkst?

Verkoop van je auto is soms even puzzelen. Je wilt weten wat de beste manier is om jouw auto te verkopen zonder dat je er te weinig voor krijgt. Bij een bemiddelaar voor de verkoop van je auto kun je van snel en handig advies worden voorzien. De verkoop van een auto kan op diverse manieren. Je kunt het beste een goede passende prijs vragen voor de staat van het voertuig. Prijzen hangen sterk af van het aantal gereden kilometers en de kwaliteit die jouw auto erop na houdt naast het merk, bouwjaar en model. Soms is het lastig als je een auto aan een particulier wilt verkopen om de juiste waarde te bepalen. Je kunt vaak nog meer voor je auto krijgen dan je denkt.

Inruilen of via een bemiddelaar verkopen

Er zijn diverse mogelijkheden voor de verkoop van jou auto. De dealer koopt vaak occasions in en verkoopt deze weer. Je hebt dan korting op een nieuwe auto. Dit noemen we de inruilwaarde. Vaak moet je goed kunnen onderhandelen bij dealers en particulieren. Meer succes met de verkoop van je auto boek je bij een bemiddelaar die zowel advies geeft als de verkoop van de auto voor je regelt via goed aangeschreven dealers. Dit gebeurd aan de hand van kentekengegevens, kenmerken van het voertuig en een goede omschrijving met gedetailleerde scherpe foto’s van het interieur, exterieur en details (close ups).Ook wordt een passende waarde berekend voor jouw voertuig. Alles wordt voor je geregeld en je ondervind geen moeilijkheden in het onderhandelen.

Andere verkoopmogelijkheden

Je kunt ook kiezen om de auto op marktplaats, social media en andere advertentiesites te plaatsen. Nadeel is wel dat particulieren er soms minder voor kunnen geven dan de daadwerkelijke waarde of dat je niet goed kunt onderhandelen. Je moet weten hoe je klanten naar jouw voertuig trekt. Grote voordelen dat je niet gelijk een nieuwe auto hoeft te kopen en dat je meer winst kunt behalen als iemand een hoog bod doet. Wel moet je iemand kunnen overtuigen en dat kan lastig zijn. Zeker als je niet veel ervaring hebt met autoverkoop. Verder is het slim alle documenten van de auto bij de hand te hebben als je deze verkoopt. Denk onder andere aan inschrijving en keuringsbewijzen.