Als je een eigenaar bent van een bedrijf werk je natuurlijk met werknemers. Soms kan het moeilijk zijn om iedereen tevreden te houden en kunnen er problemen komen. Soms wilt een werknemer weg bij het bedrijf en kan jij ook iemand weg willen. Dit kan je vaak niet zo maar doen omdat mensen vaak onder contract zitten. Dit betekend dan ook dat je niet alles zomaar kan doen en dat de werknemer ook echt moet tekenen voor zijn ontslag. Veel werknemers doen dit niet en dit kan komen door een slechte vaststellingsovereenkomst. Zo staan hier bepaalde regels in over het ontslag van een werknemer. Doordat je hier afspraken maakt met elkaar moeten jullie hier allebei over eens zijn. Dan pas kunnen jullie allebei tekenen en kan je ervoor zorgen dat iemand niet meer bij jou werkt. Ook kan je een VSO beoordeling nemen en kan je een ervaren persoon laten kijken naar de overeenkomst. Deze mensen weten vaak hoe het in elkaar zit. Met een VSO beoordeling kan je ervoor zorgen dat je overeenkomst helemaal klopt en ook volgens de regels is.

Een aanbieder die je kan helpen

Op het internet heb je ook een aanbieder die je kan helpen met een vaststellingsovereenkomst. Zo kan je op de website vso-beoordeling.nl kijken voor meer informatie en kan je hier iemand vinden die hierin ervaren is. Zo kan je ook kijken op de website hoe je dit document moet opstellen en wat de inhoud hiervan is. Daarnaast kan je contact opnemen met het bedrijf en kan je jouw overeenkomst laten controleren. Deze personen weten vaak hoe het in elkaar zit en kunnen ook aanpassingen maken. Zo luistert deze persoon naar de werknemer en de werkgever en kunnen ruzies voorkomen worden. Ook kan hij advies geven over bepaalde zaken en sommige afspraken in de overeenkomst veranderen. In het algemeen is het van belang om een vaststellingsovereenkomst te gebruiken, zo weet je zeker dat je zonder ruzie uit elkaar kan gaan.

Inhoud van de overeenkomst

Ook is het handig om te weten wat de inhoud van een vaststellingsovereenkomst is. Zo weet je ook precies hoe je hem kan opstellen en kun je denken over de afspraken. Hier kunnen bijvoorbeeld de bedenktijd in staan, maar ook de transitievergoeding. Zo kan je een vergoeding krijgen als werknemer als je ontslagen wordt. Dit noem je ook wel een oprotpremie en deze premie krijg je doordat je vrijwillig weg gaat bij het bedrijf. Ook kan hier informatie in staan over de eigendommen van het bedrijf die je moet terug brengen. En is het opzegtermijn ook van een groot belang mocht je het toch niet willen. Op deze manier kan je een goede overeenkomst opzetten en zorgen voor een goede afsluiting.