Verbeter de beveiliging van je bedrijf met toegangscontrole

Wanneer we het hebben over de veiligheid op de werkvloer, dan gaat dit natuurlijk veel verder dan alleen een veilige werkomgeving. Hierbij moet je namelijk denken aan bijvoorbeeld ook het buiten de deur houden van ongenodigde mensen en ook het beschermen van bedrijfsgevoelige informatie. Zonder dat je het namelijk vaak door hebt, wordt er informatie ontfutseld door bijvoorbeeld de concurrent, die je eigenlijk niet zou willen prijsgeven. Des te belangrijker dus dat je zorgt voor de juiste voorzorgsmaatregelen. Dit geldt overigens niet alleen fysiek, maar ook online. Datalekken zijn immers aan de orde van de dag. Om ervoor te zorgen dat je het veilig maakt en ook houdt, hebben we een aantal praktische tips voor je.

Toegangscontrole

Bij veel grote bedrijven kun je alleen naar binnen op het moment dat je een persoonlijke batch hebt. Dit is vaak een kleine chip die ervoor zorgt  dat een bepaalde deur wel of juist niet opengaat. Op deze manier kun je niet alleen op persoonsniveau bepalen wie waar naar binnen mag, maar zorg je er ook voor dat mensen die niet in je bedrijf thuis horen, zichzelf geen toegang kunnen verschaffen. Uiteraard is het allereerst verstandig om in een groot bedrijf te werken met een receptionist. Niet alleen zijn ze het eerste aanspreekpunt van het bedrijf, maar kunnen ze ook een extra oogje in het zeil houden. Vooral wanneer ze er al jaren zitten, dan weten ze vaak precies wie er wel of wie er niet thuis hoort. Een sociale toegangscontrole is daarom dus ook zeker geen overbodige luxe.

Camera´s

In de huidige tijd zou je denken dat ieder bedrijf de beschikking heeft over camera´s. Toch is dit absoluut niet het geval. Wat je namelijk vaak ziet, is dat het een flinke investering is voor een bedrijf. Toch kunnen we je vertellen dat dit zeker iets is om serieus over na te denken. Vooral wanneer je kostbare goederen in een magazijn hebt liggen, is camerabewaking alleen vanuit preventief oogpunt vaak al voldoende om ongenodigde gasten buiten de deur te houden. Het fijne aan de hedendaagse techniek, is dat je je camera op afstand kunt bedienen en dus op ieder gewenst moment kunt zien wat er gaande is.

Schakel een bedrijf in

Wil jij een veilige werkomgeving voor je werknemers creëren, dan is het aan te raden hiervoor een gespecialiseerd bedrijf in de schakelen. Kies je voor easysecure.nl, dan weet je zeker dat je totaal wordt ontzorgd. Het voordeel is dat ze niet alleen beschikking over de nieuwste technische snufjes, maar ook over fysieke beveiligers die gedurende de avond of nacht kunnen surveilleren mocht dit nodig zijn. Het investeren in goede beveiligen is vandaag de dag een belangrijk onderdeel van je onderneming. Vooral wanneer je groter wordt, zullen er altijd mensen zijn die proberen je data te bemachtigen.