Alles wat je moet weten over verkeersrecht advocaten

Je rijdt langs, met je eigen zaken bezig, als je de rode en blauwe lichten in je achteruitkijkspiegel ziet knipperen. Je hart zakt als je beseft dat je op het punt staat aangehouden te worden. Nadat de agent naar je rijbewijs en registratie heeft gevraagd, laat hij je weten dat je te hard hebt gereden. Nu denk je na over hoeveel dit je gaat kosten en of je al dan niet een verkeersrechtadvocaat in de arm moet nemen.


Wat is een verkeersrecht advocaat?

Een advocaat verkeersrecht is een advocaat die gespecialiseerd is in verkeerswetten en overtredingen. Ze kunnen helpen een bekeuring aan te vechten, onderhandelen over een pleidooi, of je zo nodig vertegenwoordigen in de rechtbank.

Wanneer heb je een verkeersrecht advocaat nodig?

Als je een bekeuring krijgt voor een kleine overtreding, zoals te hard rijden of een stopteken negeren, is het waarschijnlijk niet de moeite waard om een advocaat in te schakelen. Als je echter geconfronteerd wordt met ernstigere beschuldigingen, zoals rijden onder invloed of doorrijden, dan is het zeker de moeite waard om een advocaat te zoeken.

De voordelen van het inhuren van een verkeersrecht advocaat

Er zijn veel voordelen verbonden aan het inhuren van een verkeersrecht advocaat, zelfs als je denkt dat je schuldig bent aan de aanklacht. Een ervaren advocaat weet hoe hij door het rechtssysteem moet navigeren en kan er misschien voor zorgen dat je aanklacht wordt verminderd of helemaal wordt ingetrokken. Als je toch naar de rechter moet, zal een advocaat aan je zijde je kansen op een gunstige uitkomst vergroten.

Conclusie

Niemand vindt het leuk om aangehouden te worden en een bekeuring te krijgen. Maar als je je in deze situatie bevindt, is het belangrijk om te weten of je al dan niet de hulp van een verkeersrechtadvocaat nodig hebt. In de meeste gevallen, als je een kleine overtreding ten laste wordt gelegd, zoals te hard rijden, is het niet nodig om een advocaat in te schakelen. Als de aanklacht echter ernstiger is, zoals rijden onder invloed of doorrijden, dan is het zeker in je belang om juridische bijstand te zoeken.

Bron: verkeersrechtadvocaat.be